zaterdag 15 november 2008

Luna
















Zaterdag 7 November 2008 kwam Luna bij ons wonen.

Luna is een Geel/Groen Grasparkietje met wat zwarte strepen op haar vleugels.

Luna is het parkietje van Marriëtte haar vader. Ze was altijd samen met Duco een agapornis. Maar sinds Duco overleden was, zat Luna nog maar heel stilletjes in haar kooitje. Het enige wat ze nog maar deed was tegen het spiegeltje tikken. Heel depressief zag dat eruit. Ook vloog ze niet meer lang door de kamer, maar ging snel terug naar haar kooitje toe. Ze vonden dit maar zielig voor Luna en besloten dat ze bij andere parkietjes beter af zou zijn.

Marriëtte kwam Luna zaterdag brengen. Luna was altijd binnen geweest, dus in de buitenvolière kan ze niet, want daarvoor is haar verenpakje nu te dun. Dus eigenlijk hadden we afgesproken dat ze bij Lemmy en Kwispel in de binnenvolïère zou gaan. Maar wat wil het toeval. In november besluiten Lemmy en Kwispeltje om te gaan paren! Omdat dit de eerste keer is dat we een nestje krijgen, willen we dat natuurlijk niet verstoren. Dus we hebben haar in een kooitje apart gezet, naast de binnenvolière, zodat ze dichtbij de andere parkieten is en het gekwetter hoort.

Nou aan Luna zag je het direct dat ze het leuk vond. Na de lange reis uit Soest begon ze al te kwetteren toen ze langs de buitenvolière kwam. En binnen aangekomen was het helemaal feest. Ze begon direct mee te kwetteren met Lemmy en Kwispeltje en begon zich helemaal op te poetsen, zodat ze mooi voor de dag zou komen.

Maar je zag wel dat ze heel graag naar de andere parkietjes toe wilde, want nu zat ze eigenlijk toch nog maar alleen.

Misschien moeten we voor haar een parkietje van buiten naar binnen halen of anders nog een parkietje aan schaffen.... Zondag is er een vogelbeurs in Heerhugowaard. Laten we daar maar eens gaan kijken.

Volgens de dierenarts is Luna een vrouwtje, maar als ik goed kijk naar de neusdop is deze paars/roze met blauwe vlekken, dus ik denk dat het een mannetje is. Wat denken jullie???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten