zaterdag 15 november 2008

Earl Grey











Mag ik jullie voorstellen.... Dit is Earl, Earl Grey!

We vonden het toch zielig dat Luna alleen zat in het kooitje, ze zat steeds maar jaloers naar Lemmy en Kwispeltje te kijken. En als ze rondvloog door de kamer heen, dan ging ze telkens naar hen toe.

Dus maurice en ik gingen zondag 9 November naar een vogelbeurs in Heerhugowaard. Naast heel veel kanaries en zebravinkjes gezien te hebben kwamen we aan bij de parkieten. We zagen hele mooie Elegant, bourkes en halsbandparkieten, maar die waren allemaal te groot. En helemaal bovenaan: daar zaten ze, de grasparkieten.

Het waren 5 mannetjes. Allemaal van Februari 2008. Toen ik het grijze parkietje zag was ik helemaal verkocht. Het is zo'n mooi beestje. Een grijs lijfje, donkere zwarte veertjes op de vleugels en de staart en een lichtgeel maskertje... prachtig!

De weg naar huis was het beestje al helemaal op zijn gemak. Ondanks het "druistige" rijden van Marjolein zat hij lekker te eten.

Over de naam hoeften we niet lang na te denken, Maurice kwam gelijk met: "wat dacht je van Earl, Earl Grey" Ik vond het gelijk helemaal geweldig.

Thuis aangekomen wist Luna niet wat ze zag. Ze ging gelijk naar de andere kooi toe. We besloten ze bij elkaar te zetten, maar dat was nog niet zo makkelijk, want Earl was niet hand tam.... dus hij ontsnapte en vloog lekker rond op de kamer, om maar overal te gaan zitten. Maar natuurlijk niet in de buurt van de kooi of op onze handen.

Luna en Earl moeten nog wel een beetje aan elkaar wennen. Luna is natuurlijk gewend aan duco en agapornissen zijn gewend om lekker dicht tegen elkaar aan te kruipen. Dat deed ze dan ook tegen Earl aan, maar die moest er nog niet veel van hebben ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten