woensdag 10 december 2008

2e eitje is uitgekomen!



Vrijdagavond 5 december is het 2e eitje uitgekomen!! echt een sinterklaaskadotje!

Lemmy (papa parkiet) is zo schattig, hij zit de hele dag te eten en zodra er eentje begint te piepen, dan hups springt hij op het broedhokje en gaat ze voeren. Hij blijft de laatste tijd steeds langer binnen. zo aandoenlijk.

Kwispeltje doet het ook erg goed. Ze komt er minder vaak uit en helaas geeft mij dat ook minder de gelegenheid om te kijken. Gisteren stoorde ik haar in het hokje, nou dat heb ik geweten, zo boos als ze me aankeek. Maar heel schattig beschermde ze haar kleintjes onder haar vleugel.

Wel schrok ik van haar kopje, want dat zat onder smurrie. Bloed??? Ik kon verder niet kijken of er een ei weg was of er een ander kleintje uitgekomen is. Ik weet dat vrouwtjes de eischaal enzo opeet, dus misschien heeft ze een babytje geholpen om uit het ei te komen???

Het is zo jammer dat het nu winter is, want het is zo snel donker. Als ik ga werken dan is het donker en ook als ik thuis kom. Zolang kwispeltje op het nestje zit wil ik haar niet storen. Terwijl ik dit nu schrijf komt ze naar buiten om te poepen.

Dus snel mijn zaklampje en camera gepakt!

Jeetje die oudste (nu 1 week) begint al stekeltjes te krijgen! Wat bijzonder, ze liggen helemaal tegen elkaar en je ziet ze echt ademen en hun hartjes kloppen.

Wat is de natuur toch mooi!!!

kijk maar op de foto.

Volgens mij is het bij 2 gebleven, maar ik durf ze niet aan te raken. Dus zeker weten doe ik het niet ;-)

1 opmerking:

  1. hey!

    Wat gaaf om te zien zeg, helemaal niet eng. Ziet een klein egeltje er ook niet zo uit? Ben heel benieuwd wat voor een kleur ze zullen hebben straks. Vanaf wanneer kan je dat eigenlijk zien? Vind het heel erg leuk voor jullie en hoop dat je ze snel zult zien rondfladderen. Heb de foto's ook aan pa en ma laten zien.

    Tot snel

    knuf

    je broerje

    BeantwoordenVerwijderen