zaterdag 19 maart 2011

jonkies lemmy en kwispel




[b]Update nestje lemmy en kwispel (dom. geel bont x regenboog)[/b]

Ondertussen zijn er 6 eitjes uitgekomen. Waarschijnlijk heeft is er 1tje overgeslagen bij het uitkomen. Nummer 7 zou nog uit kunnen komen a.s. maandag. Het is een groot nest. Beide ouders voeren de kleintjes en 's ochtends zijn de etensbakjes helemaal leeg. En dat terwijl ik ze elke dag wat meer geef

Vandaag beginnen de kleurveertjes wat meer door te komen. Waar uit het vorige nestje 2 lichte parkieten waren gekomen (een regenboog en 1 dom. bont hemelsblauw (wit met blauw) worden hier de eerste 3 geel.

De oudste krijgt zo'n leuk vlekje op zijn kop en volgens mij wordt hij groener dan zijn vader. De 2 daarna hebben gele stekeltjes bij de vleugels en de andere 3 hebben alleen nog maar donsveertjes, dus daar valt niets over te zeggen. Dat plekje trouwens van laatst heb ik niet meer gezien. Gelukkig dus toch geen wondje, maar gewoon een viezigheidje. Zal wel met het voeren gebeurd zijn.

Ik vind het knap hoe ze zelfs de kleinste kunnen voeren, want het is een enorm verschil tussen de oudste en de jongste. Maar toch zie je ook de jongste groeien. ik hoop dat het zo goed blijft gaan.

Ook van hen heb ik foto's gemaakt, maar niet zoveel als van het andere nestje. Ik haal ze nog niet zo lang uit het blok, om het vele afkoelen te voorkomen.

de 2 albinotjes









Het is zo leuk om met die 2 albinotjes te kroelen. Ze zijn zo lekker zacht. Ik denk dat het niet lang meer duurt of dat de oudste uit gaat vliegen. Ze zit er helemaal klaar voor.

Ze lees je goed, want aan de neusdop te zien is het een vrouwtje en ik vermoed haar zusje ook.
Tevens zag ik vandaag bij de oudste koffiekleurige keelstippen. Als je goed kijkt op de foto kun je ze ook zien. Is het dan toch geen albino? Daarvoor ben ik geen kenner genoeg. Ik vind haar in ieder geval erg mooi.

dinsdag 8 maart 2011

roodoogjes 19 en 16 dagen oud

2e jonkie kwispel geboren


Het tweede jonkie van kwispel is geboren, heb een duidelijke foto kunnen maken

maandag 7 maart 2011

1e jonkie kwispel en lemmy



Ondanks dat kwispel afgelopen weekend haar 8e eitje heeft gelegd is vandaag het eerste jonkie (1 dag te vroeg) geboren. Een heel klein prachtig roze wurmpje. Helaas was het 's avonds dat ik keek, dus ik heb niet echt een goede foto kunnen maken, alleen met flits, maar deze wil ik jullie niet onthouden.

jonkies cinna en mc. dreamy






Bij Cinna en Mc. Dreamy is het bij 2 parkietjes gebleven. Van de overige vier eieren, waren er 2 bevrucht, maar is de foetus gestorven in het ei, zie foto's, en 2 onbevrucht.

De kleintjes hebben allebei rode oogjes en lijken helemaal wit te worden. Toch albino's in plaats van fallow's, dat zal wel jammer zijn, omdat fallow zo'n speciale kleurslag is. Maar goed, deze parkietjes zijn ook heel leuk. Vanavond zat de kleinste mij aan te kijken vanuit het blok.