vrijdag 2 januari 2009

kukelen uit het nestblokje

Je merkt dat Eitje en Woody steeds nieuwsgieriger worden. Ze komen vaak naar buiten kijken, maar hangen soms zo ver uit het nestblokje dat ze eruit kukelen. We hebben al wat handdoeken voor een zachtere landing onder het nestblokje gelegd, maar helpt niet altijd, want gisteren zat eitje in het drinkbakje. Maurice dacht eerst dat kwispel het was. Ze lijken zo erg op elkaar. Maar toen hij de kooi in ging om het voer te verversen bleef hij zitten. Hé dit klopt niet dacht maurice en dacht vervolgens, waar is haar staart. Toen besefte hij dat eitje het was. Eitje uit het drinkbakje gehaald. De arme stakker was helemaal nat. Wie weet hoe lang ze er al gezeten had. Ik had nog een ochtendjas aan, en het beessie kroop zo omhoog in mijn nek en ging helemaal tussen mijn haar zitten. Waarschijnlijk was het daar warm. gek beessie, want loslaten deed het maar moeilijk.

ik verwacht dat ze binnenkort uit zullen vliegen, want je hoort ze al vliegles nemen in het hokje, wat natuurlijk niet zo groot is, dus vaak hoor je de ander tegelijkertijd mopperen ;-)

We proberen de beessies wat aan ons te laten wennen door ze iedere dag even vast te houden. Je merkt dat Woody het al minder eng vindt. Al houdt ze niet zo van het felle licht. Vandaag kroop ze helemaal met dr koppie weg in mijn oksel.

wat wel leuk is, is dat je ziet dat woody hetzelfde streeppatroon als lemmy heeft op zijn vleugeltjes. Zal lemmy dan een witte vader of moeder hebben gehad?